Otse põhisisu juurde

Jeannette Walls "Hang The Moon"

Jeannette Walls'i romaan "Klaasloss" oli aastal 2015 minu ja paljude kolleegide lemmikteos, seetõttu oli positiivse lugemiselamuse ootus ülikõrge. Lähemalt saab tema eelmisest raamatust lugeda siit: http://lvkrkraamatublogi.blogspot.com/2015/04/jeannette-walls-klaasloss.html
Kui "Klaasloss" põhines autori enda elulool, siis "Hang the Moon" tegevustik toimub kuiva seaduse aegses Ameerikas, Virgina osariigis asuvas Clarebourne'i maakonnas ning on osaliselt inspireeritud ajaloolistest isikutest ja sündmustest. Peategelaseks Sally,  noorelt ema kaotanud, Clarebourne'i  suurmaaomaniku ja juhtfiguuri Duke Kincaidi tütar. 
Duke on  karismaatiline, kolmandat korda abielus, armastav ja hooliv isa, lugupeetud valitseja, kes on mõistev ja õiglane hädasolijate suhtes.  Elu- ja põllumaad kasutavad  rentnikud maksavad talle nii põllusaadustes kui salaviskis (moonshine)*, mis aga tolleaegses Ameerikas sugugi seaduslik pole.  
Enda poega peab Duke nõrgukeseks ja liialt ema seelikusabas rippuvaks ent Sally on tema lemmik, sest on sama kartmatu kui Duke ise lapsena. Isa kingib seetõttu tütrele käsijuhitava vankri ning Sally kihutabki Duke'i eeskujul  sõiduriistaga mööda kohalikke teid. Ühele sellisele rallile võtab ta kaasa ka oma poolvenna Eddie, kuid õnnetu juhuse tõttu kihutavad nad  seekord teelt välja. Sally saadetakse kasuema nõudmisel karistuseks paariks päevaks tädi juurde. Päevadest saavad aga nädalad ja nädalatest aastad. 9-aasta pärast kutsub Duke oma tütre koju, kuna tema naine on surnud ning sealt saab alguse tõeline hulljulge Sally lugu...
Sobib hästi lugemiseks ajasturomaanide austajatele, armastuse ja põnevuse otsijatele, eelduseks muidugi inglise keele oskus.

 *Nimetus moonshine tuleneb, sellest et  salaviskit valmistati tavaliselt öösel kuuvalguses.                                                                                                              

Kommentaarid