Otse põhisisu juurde

Antonio Manzini „07. 07. 2007“

See on viies osa aseprefekt Rocco Schiavone lugude sarjast. Esimeses osas „Must rada“ (2017) on aseprefekt pagendatud Põhja-Itaalia väikelinna Aostasse ja see on seotud kunagiste sündmustega Roomas. Järgnevad osad „Aadama küljeluu“ (2018), „Maikuu lumi“ (2020) ja „Kevadpuhastus“ (2021) kannavad endas seda mineviku taaka, millega Roccol kokku tuleb puutuda ka kohalikke kuritegusid lahendades. Sarja viiendas osas saab lugeja lõpuks teada, mis juhtus tol saatuslikul suvel Roomas ja kuidas kaotas elu Rocco armastatud naine Marina.

Neile, kes ei ole veel sarja lugema asunud, teadmiseks, et peategelase näol on tegemist politseinikuga, kes oma töömeetodeid ja kolleegidega suheldes väljendeid eriti ei vali, kelle parimad sõbrad lapsepõlve aegadest on pehmelt öeldes kurjategijad, kuid üksteisele ääretult lojaalsed põhimõttel „sinu probleem on meie kõigi probleem“. Ja kui Rocco politseinikuna aitab sõpradel aeg-ajalt mõne „äriotsa“ korda ajada ja seeläbi ühtlasi oma majanduslikku seisukorda parandada, siis on sõbrad oma sidemete ja kohalolekuga hindamatuks abiks ka tema politseitöös.

07.07.2007“ on nagu kõik eelmisedki osad hoogne, ladusalt loetav ja schiavonelik. Samas itaallaslikult elu nautiv, sest hea söök on ennekõike ja unistus ühest Algida vahvlijäätisest palavas Roomas ei jäta Roccot hetkekski maha. Selles osas on tema naine Marina veel elus ja just avastanud, mil viisil on mees oma sissetulekud saanud ning seepeale vanemate juurde järelemõtlemispausile läinud. Vastupandamatu soov naise koju tulekust saadab aseprefekti lakkamatult. Samas tuleb ajada kahe tapetud nooruki jälgi, mis viivad keerulisi teid pidi narko jõukudeni. Ja kuigi see etapp Schiavone elust saab selgemaks, laseb raamatu lõpp aimata, et lugu pole veel lõppenud. Seega, jääme ootama järge.

Toledo kirjastus 2023
 

Kommentaarid