Otse põhisisu juurde

Annette Bjergfeldt „Palermovej ülemlaul“

 „Palermovej ülemlaul” on perekonnasaaga kolmest põlvkonnast, kelle juured ulatuvad Kopenhaageni luksusvillast sügavale Sankt-Peterburgi tsirkusesse ning oksad sirutuvad Pariisi ooperimajja.

Minajutustajaks on Esther, kelle rikkast Taani töösturite perekonnast vanaisa 1921. aastal Palermovejle maja ostab. Vanaisa armastab muusikat ja kirjandust ning  ihkab endale kodu täis ooperit, boheemlasi ja armastust. Ärireisil Petrogradi satub Hannibal külastama Sowalskaja tsirkust, kus armub ülepeakaela venelannasse Varinkasse.

Kui Varinka lõpuks Kopenhaagenisse jõuab, osutub ta vägagi tulevärki täis prouaks, keda päris hästi ei mõista abikaasa, tütar ega lapselapsedki.

Varinka ja Hannibali tütar Eva kohtab stjuardessina töötades rootslast Jan Gustavit, kel on eriline anne postituvide kasvatamises ning nemad saavad kolm tütart – Filippa ning kaksikud Estheri ja Olga.

Ja nii see perekonnasaaga kulgebki: sünnitakse, kasvatakse ja surrakse, samal ajal on sündmuste keskpunktiks ikka Palermovej villa. Lisaks peategelastele leidub raamatus mitmeidki teisi olulisi ja väga värvikaid tegelasi – sealhulgas vägivaldne naabrimees, kel ameti tõttu hüüdnimeks Hauakaevaja ja hurt Igor, kes jäärapäiselt Varinkat jumaldab.

„Palermovej ülemlaul” on humoorikas ja fantaasiaküllane, armastust ja unistusi täis perekonnasaaga, mis on tuntud taani muusiku Annette Bjergfeldti debüütromaan.

Kommentaarid