Otse põhisisu juurde

Virginie Grimaldi "Viimane aeg on tähed uuesti põlema süüdata"


Anna, Chloé ja Lily. Ema ja tütred. Kolm naist, kaks põlvkonda, kolm üksteisega kõnelevat häält. Nalja, armastust ja inimlikkust.
17-aastasel Chloél on rohkelt unistusi, aga ta on otsustanud neist loobuda, et toetada oma ema. Poistelt otsib ta hellust, kuid suhted ei jää kunagi kestma. Poisid kaovad alati pärast armatsemist imeväel nagu Tuhkatriinu tõld.
12-aastane Lily aga ei armasta eriti inimeste seltsi. Ta eelistab rotti, kelle ta on nimetanud oma uppuvalt laevalt põgenenud isa järgi.
Kui Annale jõuab kohale, et tema tütardel ei lähe hästi, võtab ta vastu hullumeelse otsuse. Lõpetab töösuhte, vaatab üle oma pisku eelarve ja viib nad matkaautoga rännakule, suundudes Skandinaaviasse. Aega tagasi keerata ei saa, kuid alati saab valida teise tee, et hakkaks paremuse poole liikuma.
Enne reisi lõppu otsustab Anna viia tütred veel Oslos Vigelandi skulptuure vaatama. Kõigi kolme pilgud püsivad kauem ema ja lapsi kujutavaid skulptuure vaadates. Ema Anna tunneb, et tütred tunnevad ka samuti, naiste jõudu, hirmu, armastust ja sidet lapse vahel. Peale pargi külastust, reisi lõppedes, tunneb Anna, et nüüd oleme küll tähed uuesti põlema süüdanud.
Virginie Grimaldi (snd 1977) on üks populaarsemaid kirjanikke tänapäeva Prantsusmaal. Eesti keeles on temalt varem ilmunud „Küll sa suuremana aru saad”.
 


Kommentaarid