Otse põhisisu juurde

Kathleen Smith “Ärevuse nähtamatud ahelad: kuidas saada kontrolli alla oma ebakindlus, panna pausile ärevus ja lõpuks ometi maha rahuneda”

Ärevust tekitavaks peetakse ikka teisi inimesi, asju, olukordi ning püütakse sellest vabanemiseks neile keskenduda. Suur osa maailmast elabki teistele keskendununa. Dr. Kathleen Smith soovitab aga selle asemel tuua tähelepanu iseendale ja võtta vastutus omaenda toimetuleku eest.  Raamatus ongi juttu minatundest ja niinimetatud pseudo-minast. Pöörates tähelepanu oma osale suhetes või probleemides, hakkame maha rahunema. Põhjuseks on keskendumine ainsale, mida saame kontrollida ehk iseendale.

Lõpetades ärevuse maandamiseks tähelepanu ja heakskiidu otsimise, jääb rohkem energiat oma eesmärkide jaoks. Ärevil olles kipub ununema, et oleme iseendana olemas ja saame oma elu juhtida nagu mistahes muud ettevõtmist.

Näiteid autori praksisest leiab erinevate suhete, tööelu ja sotsiaalmeedia teemadel. Raamat pakub ärevusele uut vaatenurka, suunates iseendaga tuttavaks saamise poole.

Hinnangut ja arvamusi raamatu kohta leiab Goodreadsis:

https://www.goodreads.com/book/show/45031830-everything-isn-t-terrible?from_search=true&from_srp=true&qid=cjqpgAmnAH&rank=2

Kirjastus Väike Vanker, 2022

Kommentaarid