Otse põhisisu juurde

Tauno Vahter „Hea venelane“

Autorilt varem ilmunud jutukogu „Pikaajaline kokkusaamine“ ning romaan „Madis Jeffersoni 11 põgenemist“ lubasid kogemuse põhjal kindlat kvaliteeti, ning selles ei pidanud pettuma. 

Raamatu tegevus toimub verinoore Eesti Vabariigi algusaegadel, 1993. aastal, kus suur vabanemine tõi kaasa ka mõningaid veidraid kõrvalnähte nagu näiteks soovi ratsa rikkaks saada, kerglasemat sorti meelelahutuse ja pimeda usu alternatiivmeditsiini ning muudesse esoteerilistesse nähtustesse. 

Raamatu peategelaseks on eesti-vene perekonnast pärit noormees, kes juhuse tahtel ning vooluga kaasa minnes satub kohalike sensitiivide seltskonda. Kuigi ta ise oma võimetesse samapalju ei usu kui tema naissoost pereliikmed ja tuttavad, on sellega teenitavad summad piisavalt motiveerivad, et kasvav lumepall veerema lasta.

Situatsioonikoomikat ning äratundmist on palju. Naljaks pakuvad ainest nii toonane elukorraldus ja elu-olu üldiselt, eesti-vene suhted, kergeusklikud esoteerikud, „ravitsejate“ leidlikud ravivõtted ja äriideed ning muidugi lisaks ka suhted ja koolielu.  Igal juhul ühte võib lubada - suunurgad kogu raamatu vältel alla minna ei taha!

Kirjastus Tänapäev, 2022

Kommentaarid