Otse põhisisu juurde

Malin Persson Giolito „Sinu kätes“

Billy ja Dogge on parimad sõbrad, kes on lahutamatud hoolimata sellest, et nad tulevad justkui täiesti erinevatest
maailmadest: Dogge elab jõukate, kuid pojast vähe huvituvate vanematega eliitrajooni eramajas; Billy on aga pärit sisserändajate perekonnast, kelle igapäevane toimetulek on keerukas, kuid kodus valitseb hea läbisaamine.
Kui Billy leitakse mänguväljakult näoli maas ja haav peas, saab ruttu selgeks, et peamine kahtlusalune on Dogge. Aga miks ta oma sõpra tulistas? Mis viis ta nii kaugele, et hukata oma parim sõber?
Kolmas oluline tegelane on raamatus kriminaalinspektor Farid Ayad, keda tuttavate poistega juhtunu ning ebaõiglus väga sügavalt puudutab.
Aegamööda koorub lahti lugu, mis polegi nii mustvalge – pigem on see segu abitusest, laste hüljatusest, sõltuvusprobleemidest ja ebavõrdsusest. Oluline osa on raamatus jõugukuritegevusel: väikesed poisid vaatavad hirmu ja imetlusega suuri poisse, kes on rikkad ja enesekindlad. Suurte kampa saamise nimel on lapsed valmis end üha enam kurjategijatega siduma. Peagi saavad aga väikestest pahandusest suured probleemid ning panused muutuvad üha kõrgemaks. Ja mis siis on lõpuks sellest ringist välja murdmise hind?
Malin Persson Giolito romaan „Sinu kätes“ (I dina händer) on Rootsis aasta raamatu 2022 auhinna nominent.

Kommentaarid