Otse põhisisu juurde

Sarah Pearse. Sanatoorium


 

On 2020.a. jaanuar. Politseiuurija Elin Warner on kutsutud oma venna Isaaci ja tema tüdruksõbra Laure kihluspeole, mis toimub Šveitsi Alpides asuvas Le Sommeti talvekuurordis. Hotell on kerkinud kunagise tuberkuloosiravi keskuse asemele ja on avatud olnud alles paar aastat. Hotelli omanikeks on kinnisvaraarendaja Lucas Caron koos oma õe Cecilega.

Kohalejõudnutele teeb Laure hotellis väikese ekskursiooni ja seejärel lepitakse kokku ühine õhtusöök. Õhtusöögilauas ootavad Elen ja tema kaaslane Will asjatult, nii Isaac kui ka Laure ei ilmu kohale. Järgmisel hommikul selgub, et Laure on öösel kadunud. Kui leitakse koristaja laip, siis kahtlustatakse, et ka Laure`t on tabanud sama saatus. Lisaks nendele õudustele on mägedes tõusnud ka tuul, mis ennustab tormi ja tekkida võivat laviiniohtu, mis aga omakorda muudaks võimatuks hotellist lahkumise.

Olukord on pingeline ja kõhedusttekitav,tormgi on kiiresti hoogu juurde saanud ning liiklus linna ja hotelli vahel ongi katkenud. Kuna kedagi appi tulemas pole, siis otsustab Elen ise hakata Laure kadumise ja Adele Bourgi tapmise tagamaid uurima...

Juba romaani alguses endise sanatooriumi ruumide kirjeldust lugedes ja piltlikult endale ette kujutades tekib kõhe tunne ja seda kõhedusega segatud põnevust jätkub kuni lõpuni.

Usun, et see romaan pakub nii mõnelegi krimikirjanduse austajale põnevat elamust.

Sarah Pearse elab koos abikaasa ja kahe tütrega Inglismaal Lõuna-Devonis mere ääres. Ta õppis inglise keelt ja loovkirjutamist Warwicki ülikoolis ning töötas avalike suhete ja kommunikatsioonifirmas Brand PR mitme majapidamistooteid turustava firma heaks. Kui ta kahekümnendates eluaastates Šveitsi kolis, veetis ta iga vaba hetke mägesid avastades ja tal on siiani kodu ka Šveitsi Alpide linnas Crans-Montanas, dramaatilises paigas, mis inspireeris teda romaani kirjutamisel. Sarah’t on alati tõmmanud sünged ja jubedad teemad – kauged paigad ja mahajäetud kohad – ning kohe, kui ta luges kohalikus Šveitsi ajakirjas artiklit selle piirkonna sanatooriumide ajaloost, teadis ta, et on leidnud ideesädeme oma debüütromaani „Sanatoorium“ jaoks. Tema lühijutte on avaldatud paljudes ajakirjades ja neid on pakutud mitme auhinna kandidaatideks.


 

Kommentaarid