Otse põhisisu juurde

Claudia Piñeiro "Neljapäevased lesed"

Altos de la Cascada on elamurajoon Buenos Airese lähistel - turvaline ja kallis, mille juurde kuuluvad tenniseväljakud ja golfirajad, kaunid eramud ja muidugi jõukad elanikud. La Cascadat võiks nimetada riigiks riigis – Argentiina igapäevaelu ühes vaesuse ja kuritegevusega on siinsetest elanikest sama kaugel kui mõni teine planeet – siin elatakse oma elu hoopis teises rütmis.

Kuid nagu ikka jäävad inimesed inimesteks – jõukale elule vaatamata ollakse vihased ja armukadedad; truudusetud ja õnnetud. Ning ütlemata oluline on jätta oma elust täiuslik mulje isegi siis, kui elu allamäge veereb.

Ühel neljapäevaõhtul leitakse ühe uhke eramu basseinist kolme mehe surnukehad. Mis juhtus? Aegamööda ja mitme inimese suu läbi jutustatakse meile selle traagilise õhtu eellugu.

Raamatu sündmuste toimumisaeg jääb laias laastus kaheksakümnendate lõpu ning 2001.aasta sügise vahele – ajale, mil Argentiinas leidis aset palju olulisi sündmusi nii poliitikas kui majanduses, mis raamatu tegelasi ühel või teisel moel mõjutavad.

Claudia Piñeiro on võitnud mitu kirjandusauhinda, sealhulgas Claríni preemia romaani „Neljapäevased lesed” eest.

Kommentaarid