Otse põhisisu juurde

Ichiro Kishimi "Julgus mitte meeldida : Jaapani õpetus, kuidas end vabastada, teha elus muudatusi ja olla tõeliselt õnnelik"

Jaapani filosoofi ja ühe noormehe vestlus inimeseks olemisest. Austria psühholoogi Alfred Adleri sõnul saame muuta ennast ja mitte teisi. Noore inimese ellusuhtumist kujundavad tihti lapsepõlvemõjud ja peretraditsioonid. Täiskasvanuks saamine toob uued võimalused ja vahel ka valu, millega ei oska midagi peale hakata. Teine vaatenurk senistele arusaamadele annab elujulgust ja vabastab hirmu kammitsast. Nendes vestlustes ei võeta midagi koheselt omaks, et vanem ja elukogenum inimene nii ütleb. Taipamine tuleb läbi kahtluste ja vaidlemise, mis annab võimaluse ka oma tõekspidamisi testida.

Raamat pakub kindlasti huvi ka küpsemas eas lugejale, sest vanus ei too tingimata elutarkust kaasa. Kitsaskohti tekib ikka ja vahel teeb muret ka see, mida teised arvavad. Kõige suuremaid piiranguid seab inimene endale ise ja tema käes on ka võim neid murda. Esimene samm tuleb ise astuda. Kas teised koostööd teevad, see on nende otsustada. Vahva teekond kaasa mõelda. Raamat on ilmunud kirjastuse “Äripäev” väljaandena.


Kommentaarid