Otse põhisisu juurde

Carlene O´Connor „Mõrv Iiri külas“

 

Kilbane on hubane väikelinn, kus kõik elanikud on omade eest väljas. Seda võiks nimetada isegi turvaliseks, kui poleks olnud hiljutist traagilist autoavariid, mis jättis O`Sullivanide kuus last ilma vanemateta ja nüüd on nende majas kääridega surnuks torgatud noormees, kes enne väitis, et teab, kes on tegelikult avariis süüdi ja hoopiski mitte tema vend, kes vanglas selle eest karistust kannab.

Siobhàn on loobunud tudengielust pealinnas ja võtnud vanemate surma järle perekonna bistroo ning viie õe-venna ülalpidamise enda õlule. Kõik koos ja kogukonna toel saavad nad hakkama, aga laip nende majas on kindlasti juba liiast, eriti kui kahtlus langeb tema vennale. Kasu pole ka romantilistest suhetest kohaliku politseinikuga, tõendid on Jamesi kahjuks. Nii ei jäägi Siobhànil muud üle, kui kurjategija ise välja selgitada. Muidugi on mõrva lahendamisesse kaasatud kõik naabrid, perekonna sõbrad ja ohvri perekond, kusjuures kõik nad on ühtlasi ka kahtlusalused. Selline tore kogukonna raamat, kui ainult seda mõrva poleks.

Raamatu autor Carlene O´Connor on Iiri juurtega Ameerika kirjanik. „Mõrv Iiri külas“ on üks ja ilmselt ka esimene lugu tema „Iiri küla müsteeriumide“ sarjas, kus Siobhàn O`Sullivan salapäraseid mõrvajuhtumeid lahendab. Loodetavasti jõuavad ka ülejäänud osad meie lugejateni.

Tänapäeva kirjastus 2021

Kommentaarid