Otse põhisisu juurde

Vahur Afanasjev "Õitsengu äärel"


Romaani sündmustik toimub lähitulevikus, aastatel 2028-2029. Pandeemia on jäänud selja taha, kuid inimkonnale terendab uus ja suurem kriis – Maad ähvardab kokkupõrge asteroidiga.

Peategelaseks, kelle kätes on planeedi saatus, on ülinutikas, tegus ja üle mõistuse jõukas keskealine lätlanna Dotty. Teda ümbritseb värvikas ja mitmerahvuseline seltskond alates abikaasast, kelleks on maailmakuulus, kuid õrnahingeline eestlasest kunstnik Aivar, kelle edu tugineb suuresti naise nutikusel ja jõukusel. 

Nagu öeldud, tegelaskond on väga värvikas ning sündmused toimuvad üle kogu maailma. Näiteks on üheks võtmetegelaseks Lõuna-Aafrika päritolu miljardär, tehnoloogiagigant Bash Venters. Lisaks teadlased, tipp-poliitikud, vandenõulased ja paljud teised. Muuseas Venemaal on võimul endiselt Vladimir Putin!

Tegemist on väga mahuka ulmepõnevikuga. Kui lugemisse pisut pikem paus sisse juhtus, tuli nii mõnigi kord arvukate liinide ja tegelaste tõttu lehti tagasi lapata, et aru saada, kes on kes ning mis asju ta tegelikult ajab. 

Igal juhul põnev ja ka mõtlemapanev raamat täis nutikaid pöördeid ja paralleele. Kas me keegi teame, kuidas tegelikult käituks maailmalõpu ootuses need, kelle käes on võim või raha? Kui kaalukas oleks teadlaste hääl, milliseid samme julgeksid ette poliitikud ning kuidas reageeriks rahvas?

Raamat valiti möödunud aasta 25 kaunime raamatu hulka. Üheks põhjuseks kindlasti Toomas Kuusingu illustratsioonid.

Kommentaarid