Otse põhisisu juurde

Suzy K Quinn "Mitte minu tütar"


Lorna on teismelisena sügavalt sisse võetud rokistaar Michael Reyji Rayst, sattunud tema mõju alla, taludes suure armastuse nimel mehe vaimset ja füüsilist vägivalda. Nüüd on ta oma 16 aastat tütart igasuguste vahenditega kurja maailma eest kaitsnud: tema kodu on nagu kindlus ja teismelisel Liberyl on keelatud sõpradega väljas käimised. Loomulikult tekitab see tüdrukus trotsi, seda enam, et ema poolt ei tule mingeid selgitusi ja oma päris isast teab ta ainult seda, et too on koletis, kellega mingil juhul kokku sattuda ei tohi. Siiski tahab Liberty ise veenduda selles, kellega on tegemist ja põgeneb kodust, et isaga kohtuda. Viimane naudib oma tohututes maavaldustes rikka kuulsuse elu ja tütre saabumisega saabub ka täiuslik õnne tema õuele.

Loomulikult pole miski nii, nagu paistab ja kogu minevik oma kohutavate saladustega hakkab lahti rulluma. Paljastub rokistaari tegelik olemus, aastakümnete tagused võikad kuriteod ja sadistlik käitumine selle nimel, et hoida oma laitmatut renomeed. Aga ka Lorna elu ja Liberty sünniga seotud asjaolud.

Peab ütlema, et algul oli mitu korda kiusatud lugemine pooleli jätta, kuid mingist hetkest hakkas asi siiski huvitama ja kuigi kohati oli sündmuste käik minu jaoks natuke „üle võlli“, siis põnevust jätkus lõpuni välja. Etteruttavalt võib öelda, et lõpp on õnnelik, natuke liiga muinasjutuline isegi.


Kirjastus Pegasus 2021

Kommentaarid