Otse põhisisu juurde

Andrei Beljanin "Musta missa vandenõu"

 Raamatu peategelaseks on jätkuvalt noor miilitsaleitnant Nikita Ivašov, kes kurjategijat taga ajades laskub tänapäeva maailmas külamaja keldrisse ja tagasi keldrist majakesse tulles avastab end keskaegses vene külaühiskonnas. 

Riiki valitseb tsaar Gorohh oma käsilastega ja kõnealune majake kuulub (nõid) Baba Jagaale. Noor miilitsionäär ei kaota aga ametiväärikust ega enesekindlust. Kui veider saatus on ta toonud sellisesse aega, siis tuleb siin kuritegevusega võidelda ja pätte püüda. 

Niisiis, riiki valitseb tsaar Gorohh, miilits Nikita Ivašovi abilisteks juurdlustel on nõid Baba Jagaa ise ja lisaks vägilane Mitka, kes tugev küll jõu poolest, aga loogiline mõtlemine ei jõua tal alati sellega sammu pidada. Lisaks toimetavad raamatus palju vene folkloori kuuluvaid värvikaid tegelasi. Musta missa juurdluses algab asi süütult, riigist kaob seletematult musta värvi kangas. Juurdluse käigus paljastub sünge vandenõu. 

Raamatus kirjeldatud ühiskond ja aeg tundub kaasaegse ajastu lugejale üpris naljakas, kuid autor on kirjeldanud oma fantaasia-ajaloolist Venemaad armastuse ja huumoriga.

Muhe lugemine, lugeja saab elada ivake aega nagu vene muinasjutus.

Sari: Sündmuste horisont

Sari : Tsaar Gorohhi vandenõu II raamat




Kommentaarid