Otse põhisisu juurde

Viikingiaja Eesti

 

Ajakirja Imeline Ajalugu eriväljaanne.

Viikingite tee idamaa rikkusteni käis Eesti kaudu.

Millal algas ja millal lõppes meie esivanemate viikingiaeg ning mida see nende elus muutis? 

Põhjaliku, pea saja-leheküljelise eriväljaande autor on arheoloog, tuntud viikingiaja ja aardeleidude uurija, mitmete selle-teemaliste väljaannete autor Mauri Kiudsoo.

Kogu viikingiaeg on seal põhjalikult ette võetud, alustades revolutsioonist laevaehitusest, mis võimaldas viikingitel siiamaile purjetada. Kirjeldatakse tollaseid Eesti kultuurialasid ja asustust ning siinsest vooluvetevõrgustikku.

„Muinaslinnadel pole ainult teaduslik väärtus. Need on suurimad tunnistused sellest jõust ja kultuurist, mis siin oli loodud enne maa langemist“ on öelnud arheoloog  Eerik Laid. Viikingiaja ühed olulisemad ja võimsamad linnused olid just Virumaal ja neist on ka eraldi juttu, sealhulgas meile kõige lähimast Pada linnusest. Üldse on Virumaad ja siinseid leide väljaandes palju käsitletud. 

Eraldi peatükid jutustavad veel üsna põhjalikult meile rikkuse toonud rauatootmisest ja selle kaubandusest, kalmetest ja hauapanustest, sh eraldi laevamatustest, mõõgaleidudest, mündi- ja aardeleidudest ning paljust selle kõigega seonduvast.


Ajakiri on illustreeritud rikkaliku fotomaterjaliga ning joonistega, mis piltlikult kogu teemast hea ettekujutuse annavad ning kõik see kokku on  üks ääretult põnev ja hariv lugemismaterjal igale muinasaja huvilisele. 


Kommentaarid