Otse põhisisu juurde

Riley Sager "Minu viimane vale"

Lugu ei olnud küll nii „hinge kinni võttev“ ja "verdtarretav", kui kaane peal kirjutatakse, aga haaravalt loetav ikkagi ja põnevust jagus ka omajagu. Ja kui tundus, et lõpplahendus oli justkui käes, mis iseenesest pani veidi õlgu kehitama, siis tegelikult oli see alles tulemas ja miski polnud nii, nagu algul paistis.
Kunstnikust Emmat kummitab juba 15 aastat üks kadumisjuhtum, milles ta ennast süüst päris puhtana ei tunne ja see on olnud tema painav saladus. Nüüd on tal võimalus asjadesse selgust tuua ja naasta suvelaagrisse, kus kõik kunagi juhtus. Jälle tagasi majakeses, kus toona kolm kaaslast kaduma said, hakkab hargnema uus stsenaarium, mis minevikuga tihedalt läbi põimitud ja milles on osalised nii tollased laagrikaaslased, kui ka perekond, kellele maavaldused ja laager kuulub. Asjad kipuvad korduma ja Emma poole vaadatakse kui süüdlase poole. Ainus võimalus on ohjad enda kätte haarat ja leida lahendus. Lõpuks hakkab igasuguseid asju juhtuma, ette tuleb põnevaid ning eluohtlikke momente ja Emma avastab kadunud tüdrukute saladuse. Enda arvates.

Riley Sager (pseudonüüm) on Princetonis elav kirjanik, kelle teosed on ilmunud 25-s keeles ja saanud New York Times bestselleriteks. Tema uus raamat peaks ilmuma juulis, eks näis, kas see ka eesti lugejateni jõuab. 

Rahva Raamat 2020

Kommentaarid