Otse põhisisu juurde

Josh Malerman "Linnulaegas"

Kui koroonast on tüdimus peal ja vaja endale "väike restart" teha, siis soovitan lugeda. Õudus,  ulme ja pinget kruviv põnevus ning maailmalõpuhingus kõik ühes raamatus koos.  Kananahk on kindlustatud ja tuled tahad magama minnes põlema jätta. Kes Netflixiga sõber, siis raamatu põhjal on tehtud film "Bird Box" Sandra Bullockiga peaosas. 
Venemaalt saab alguse enesetappude laine, mis kiiresti üle maailma levib. Inimesed justkui näevad midagi ning hakkavad käituma teistele ohtlikult, hullunult ja enesehävitajalikult.
Ühte majja satuvad kokku viimased ellujäänud ning Malorie on nende seas. Ta ootab last. Aknad tuleb kinni katta ning väljas saab  käia üksnes silmad kinniseotult. Ettevõtlikumad mehed Tom ja Joules on võtnud grupi juhtimise ja igapäevaelu korraldamise enda kätte. Kuid teadaolevalt on igas grupis nii tugevad kui nõrgad lülid... Paari kuu vältel on see maja kõigile turvaliseks pelgupaigaks, kuni ilmub Gary. 
4 aastat hiljem elab Malorie kahe lapsega jõeäärses majas.  Neil ei ole nimesid, Malorie kutsub neid Poisiks ja Tüdrukuks. Lapsed ei ole kunagi väljas käinud katmata silmadega, nad on treenitud ära tundma iga heli, krõbinat, tiivasabinat, veetilga kukkumist, et liikuda pimesi paadiga mööda jõge ja pääseda eluga...
Mis iganes juhtub, kuid ära ava oma silmi!

Kommentaarid