Otse põhisisu juurde

Helen Käit "Kummitusmaja"


Mina tutvustan Teile Helen Käiti kõige uuemat jutustust "Kummitusmaja". Lugu jutustab kaksikutest Miast ja Liast. Lia on väga rahulik tüdruk, Mia aga seevastu üsna kärsitu. Raamatu alguses tuleb kaksikõdedel ette suur elumuutus, nimelt kolivad nad oma perega väikelinnast maale elama, kus ootab neid ees väike roheline maja.
Alguses Miale maja ei meeldinud, kuna see nägi välja väike ja tagasihoidlik. Lia aga nii mures ei olnud, tema jäi maja esimest korda nähes rahulikuks ning arvas, et majal pole tegelikult viga midagi. Lisaks said mõlemad tüdrukud endale oma toa.
Majja sisse kolides pidid kaksikõed harjuma nii uue maja, uue kooli kui uute klassikaaslastega. Üsna pea hakkasid klassikaaslased Miale ja Liale jutte rääkima, kuidas nende uues kodus kummitab. Mia ja Lia ei tahtnud neid kuidagi uskuda aga kui toimuma hakkasid seletamatud juhtumised, olid tüdrukud üsna veendunud, et nende kodus tõepoolest kummitab. Mia oli eriliselt hirmul, Lia see-eest nii tohutult ei kartnud. Kummalistel asjaoludel aga talve saabudes kummitus kadus ja kõik jäi jälle vaikseks ja rahulikuks. Kui talv oli möödunud ja lumi sulanud, ilmus ka kummitus uuesti välja. Siis sekkusid loosse ka Mia ja Lia isa ning ema. Tüdrukute isa aga ei uskunud kummitusi ja sellepärast uuris ta üsna ruttu välja, kuidas tegelikult paranormaalsed nähtused majas ja maja juures teoks said. Selle, kuidas lugu lahenes peab aga iga lugeja ise välja uurima!

Soovitan igale väikesele, kui ka suurele lugejale!

Veel lisaksin, et raamatu kujundus ja illustratsioonid on väga vahvad.

Kommentaarid