Otse põhisisu juurde

Malin Persson Giolito "Vesiliiv"

Stockholmi rikaste linnaosa Djursholmi koolis  toimub tulistamine. 18-aastane Maja Norberg on  väidetavalt maha lasknud lisaks mitmetele klassikaaslastele, oma õpetaja, parima sõbra Amanda ning poissõber Sebastiani. Ta on peamine kahtlusalune ning on veetnud vanglas juba 9 kuud oodates kohtuprotsessi algust.  Rootsi meedia ning avalikkuse silmis on ta juba ette süüdi mõistetud. Raamatus on kaks paralleelselt jooksvat loo liini, üks on eeluurimise aeg ja kohtuprotsess ning teine osa on Maja suhted perekonna, Sebastiani ja Amandaga ehk kõik koolitulistamisele eelnev. Kohtuprotsessi kirjeldused  vahelduvad Maja tagasivaatavate mõtisklustega oma fasaadperekonna, pealiskaudsete sõprussuhete ja ellusuhtumise ning liiga keeruliseks muutunud armastuse-kaassõltuvuse üle. Süüdistaja-kaitsja "pingpongimäng" hoiab kõigi pinget üleval viimase minutini, kuigi Maja teab, et kuidagi pole võimalik muuta fakti, et ta tõesti tappis oma parima sõbra ning Sebastiani.
Romaani järelsõnas kirjutab autor: "Olen olnud jurist kaks korda kauem kui kirjanik. Jurist tahab, et kõik oleks õige. Aga kirjanikud, nemad teevad nii, nagu heaks arvavad. " 
Ka Malin Persson Giolito isa Leif G. Persson on Rootsis tuntud kirjanik ning kriminalist. Käbi ei kuku kännust kaugele, nagu öeldakse.

Kommentaarid