Otse põhisisu juurde

Sarah Moore Fitzgerald "Lootuse õunakook"

Oscar Dunleavy on koolipoiss, kes ühel päeval kaob – merest leitakse vaid tema jalgratas, mis annab alust arvata, et poiss on sooritanud enesetapu. Ja kuigi Oscari otsingud veel käivad, usub enamik inimesi, et poissi elusalt leida enam ei õnnestu. Siiski leidub kaks noort – Oscari vend Stevie ja naabritüdrukust parimas sõbra Meg – kes sellega sugugi leppida ei taha. Nii otsustavadki nad välja uurida, mis juhtus populaarse koolipoisiga viimase poolaasta jooksul, kui Meg perega Uus-Meremaal viibis. Miks enne elurõõmus ja populaarne poiss oleks üldse pidanud endalt elu võtma? Kas Oscari kadumine on seotud nende uue klassikaaslase Palomaga?

Jutustus kirjeldab veenvalt, kui vähe on teinekord vaja, et laps muutuks teiste poolt tõrjutuks, üksildaseks ja õnnetuks. On ju Oscar varem olnud mitte ainult klassi, vaid kogu kooli üks populaarseimad poisse, kuid kadumise hetkeks ei ole talle sõpru jäänudki…

Soovitaksin raamatut lugeda nii lastel kui nende vanematel – mõtlemisainet jätkub kõigile. Ja ehk aitab lugemini paremini mõista meie ümber toimuvat ning annab julgust sekkuda olukordadesse, kus keegi teiste laste kiusamise all kannatab.

"Ma sain teada, et kui mõni tuttav kaob, ei tohiks ülepeakaela järeldusi teha. Sa peaksid küsimusi esitama ja vaatama ja otsima, kuni kindlalt tead, ärge kandke inimesi maha, enne kui olete viimase kui tänava läbi käinud. Hoidke lootust südames."

Kommentaarid