Otse põhisisu juurde

Rachel Joyce "Harold Fry uskumatu palverännak"

http://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/660/964/thumbnails/view/be1b871c9fe5bee0ef514143c942a53e994fcb65/harold-fry-uskumatu-palver%C3%A4nnak.jpg
Hiljuti pensionile jäänud Harold Fry saab ootamatult kirja vanalt töökaaslaselt ja sõbralt Queenie Hennessylt, kellest pole juba paarkümmend aastat midagi kuulnud. Naine põeb vähki ning soovib Haroldiga hüvasti jätta. Teel kirja posti panema mõtleb mees aga ringi ja otsustab sõnumi isiklikult 600 miili (umbes 960km) kaugusele viia. Ta usub, et kuni ta kõnnib, püsib sõbranna elus. Nii asub Harold ilma õige varustuse, kaardi ja mobiiltelefonita rännakule läbi Inglismaa.

Rännak on nii füüsiline kui vaimne proovilepanek: tahtmatult meenuvad mälestused, mida Harold ei mäleta või ei taha mäletada: lapsepõlv vanematega, kes temast ei hoolinud; raskused poja kasvatamisel, kellega ta ühist keelt leida ei osanud; keerulised suhted abikaasa Maureeniga.

Ja kuigi suhted abikaasade vahel on viimased paarkümmend aastat olnud külmad, tajub Maureen teravalt abikaasa äraolekut ning hakkab temast puudust tundma.

Kas Harold jõuab Queenie juurde ning kas pole juba liiga hilja leida taaskord sidet oma abikaasaga, saab teada raamatust.

Südamlik raamat sõprusest, armastusest ja rääkimata jäänud sõnade ning tunnete tähtsusest.

Kommentaarid