Otse põhisisu juurde

Agnes Martin-Lugand "Õnnelikud inimesed loevad raamatuid ja joovad kohvi"

http://www.apollo.ee/media/catalog/product/cache/1/image/530x751/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/9/7/9789949274499.jpg
Agnes Martin-Lugand töötas enne kirjandusmaastikule tulekut kliinilise psühholoogina. Esimese raamatu "Õnnelikud inimesed loevad raamatuid ja joovad kohvi" avaldas ta ise e-raamatuna. 

Romaan on lühike, kirjutatud hästi loetavas stiilis ja haarab jäägitult. Seda ei saagi enne lõpetada kui oled jõudnud viimase reani. 

Alguses on romaan küll hästi kurb, sest raamatu peategelane Diane on aasta tagasi kaotanud avarii läbi oma mehe ja väikese tütre. Ta on ikka leinas ja depressioonis ning ei taha oma kodu nelja seina vahelt kuidagi inimeste hulka naasta. Nii Diane kui mehe vanemad arvavad teadvat, kuidas peab leinav inimene käituma ja mida tegema. Lõpuks ei pea naine pere ja sõprade survele vastu ning ta otsustab ellu viia oma surnud mehe unistuse. Diane üürib väikese majakese Iirimaal Mulranny rannakülas. Seal on tema naabriks üks hästi tore ja sõbralik pere ning nad ei topi oma nina liigselt Diane eraellu. Teise naabri, Eduardiga, tekib Dianel kohe alguses jäine vastuseis aga lõpuks kõik laabub. Neist saavad isegi rohkem kui sõbrad. Ja just seal, tuultest ja vihmadest räsitud üksildases maakohas leiab ta enda ja otsustab oma elu ohjadest kindlalt kinni haarata. Raamatu lõpp jääb siiski lahtiseks. 

Raamat ilmus Tänapäeva kirjastuse Punase raamatu sarjas 2014. aastal. 

Soovitab Evi

Kommentaarid