Otse põhisisu juurde

Dion Hummer "Õgivad ja blogivad: kodurestorani MerMer Abikelner Hummeri raamat"

Tallinn, 2011

Hästi mõnusa huumoriga kirjutatud raamat.

Autorist: "Ameerika buldog Dion Hummer sündis 19. augustil 2006 Eesti Vabariigis. Tema isa on auväärne Moskva kodanik Maluta Skuratov ja ema Tallinna proua Diona. Hummeri kauged esivanemad tulid Ameerikasse koos ümberasujatega Inglismaalt. Esialgu elasid koerad lõunaosariikide väikefarmides, kus karjatasid ja kaitsesid koduloomi, peremehi ja nende valdusi."

Abikelner Hummer kirjeldab kokaraamatus oma perenaise ja peremehe sõpru, rannaküla naabreid, restorani külalisi ja muid töid-toimetusi kodurestoranis MerMer, mis asub Juminda poolsaarel asuvas Kolga-Aabla külas. Nende kirjelduste vahele on Abikelner lisanud oma teosesse lugejate jaoks toiduretsepte ja valmistamise õpetusi oma perenaise Merriti lahkel loal.

Raamatus on retsepte eelroogadeks. Isuäratavad salatid, hõrgud maksatoidud, road kalast. Põhiroaks pakutakse retsepte kalast, lihast ja linnulihast. Praekõrvaseks: ahjujuurviljad, veinis hautatud läätsed ja hapukapsas. Loomulikud ei puudu raamatust magustoidud.

Lisan siia Merriti hapukapsa valmistamise õpetuse.

Otsi poest või turult hapukapsas, mis peenelt riivitud ja sekka muud lisandit kui tibakese soola saanud pole.

Tari koju ning vala parajasse potti. Vala juurde kuiva valget veini, lisa köömneid, seemnetest puhastatud hapukad õunad ning mustad ploomid. Juhul, kui su lõikelaual ootab part kirurgilist lähenemist, siis eemalda temast kõikse rasvasemad osad ja lisa need kapsale. Pardi asemel võib olla ka hani või lihtsalt taluvõi.

Lase siis kõigel sellel potis podiseda mõned mõnusad tunnid. Igaks juhuks sega ka vahetevahel.

Täpsed kogused praekapsa tegemiseks leiate raamatust. Katsetasin seda retsepti Abikelner Hummeri raamatust ise ja julgen teistelegi soovitada. Hapukapsad maitsesid peres kõigile.

Soovin teile mõnusat lugemist ja köögis kokkamist!

Soovitab Evi

Kommentaarid