Otse põhisisu juurde

Madleen Simson, Egle Oja "Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele"

Tallinn, Stella Borealis 2010

Toitumisnõustaja, MTÜ Stelior Eesti tegevjuhi Madleen Simsoni ja ajakirjanik Egle Oja ühine raamat aitab selgitusi otsida üha rohkemaid peresid puudutavatele probleemidele: miks on lastel järjest enam käitumisprobleeme, hüperaktiivsust ja autismi, miks haigestutakse sagedamini ning areng ei suju või kulgeb läbi tagasilöökide.

Raamatust saab ülevaate erinevate raskemetallide ja toksiinide ning toitumise vahelistest seostest käitumishäirete, õpiraskuste ja mitmete psüühiliste haigusseisunditega. Hippokrates on öelnud: "Olgu toit teile ravimiks ja ravim toiduks", kuid tihti kiputakse seda unustama ning kvaliteetse toidu rolli alahindama. Süüakse tihti rohkelt e-aineid sisaldavaid, pestitsiididega pritsitud ning mitmel moel töödeldud toitu, mille mõju samal ajal ei teadvustata.

Raamatu autorid on ladusalt ja põhjalikult kirjutanud tänapäeva toitumise probleemidest, selle seosest laste arengu ja käitumisega ning välja toonud erinevaid lahendusi, millest võib abi olla nii laste arengu soodustamiseks kui käitumise kontrolli alla saamiseks. Keskendutakse sellistele teemadele nagu raskemetallid ja mürkained keskkonnas, toidutalumatus, sh gluteiini- ja kaseiinitalumatus, soolestiku mikrofloora, aju arengule vajalikud vitamiinid ja mineraalid. Raamatu lõpust leiab valiku huvitavaid ja tervislikke retsepte.

Soovitan raamatut lugeda mitte ainult neil vanematel, kellele laste käitumine ja areng muret tekitavad, vaid kõigile, kes hoolivad nii enda kui oma laste tervisest.

Soovitab Kaili

Kommentaarid