Otse põhisisu juurde

Christoffer Holst "Hinnaline saak"

Järjekordne muhekrimi rootsi autorilt Christoffer Holstilt. Kirjaniku esimesed raamatud on raamatukogus väga populaarseks osutunud ja ka minule on need meeldinud. “Hinnaline saak” on esimene osa uuest sarjast, kus peategelasteks õed Lina ja Louise. Nad on üksteise olemaolust teadlikuks saanud alles täiskasvanutena ja neil on päris suur vanusevahe. Sellele vaatamata on nad lähedased.

Vadstena linnas kaob ootamatult teismeline tüdruk Frida ja mõne aja möödudes haihtub õhku ka tema eakaaslane Romina. Linal ja Louisel on parasjagu elus keerulised ajad, vanem õde Louise on ajakirjanikutöölt pensionile jäänud ning delikatessipoodi pidav Lina on pahuksis oma abikaasa Callega. Töiste ja eraeluliste asjaolude tõttu satuvad Vadstenasse ka stocholmlannadest õed ning loomulikult on neil tarvis välja nuputada, mis tüdrukutega juhtuda võis.
 
Lõpplahendust lugedes tekkis mõte küll, et kas juhuslikke asjaolude kokkulangemisi veidi liiga palju ei ole, aga ega raamat ei peagi ju täiesti tõepärane olema. Tõsisema krimiuurimise fännidele seda raamatut vist ei pakuks, aga kergeks ajaviiteks sobis hästi.

Kommentaarid