Otse põhisisu juurde

Parimad raamatud 2014: kriminaal- ja põnevusromaanid

Mõned meie töötajate lugemiselamused 2014. aastal ilmunud kriminaal- ja põnevusromaanide hulgast:

Barbara Vine "Lapse laps"
"Barbara Vine käsitleb põnevas võtmes raskeid elulisi probleeme ja valede valikute tagajärgi. Kuidas elada teismelise emana, üksikemana, samasoolisena."

Karin Fossum "Carmen Zita ja surm"
"Karin Fossumi teemaks on downi tõbe põdeva lapse ja tema pere lugu. Ema otsustab süümepiinadeta oma haige lapse elu ja surma üle. Armastav isa ei näe muud väljapääsu kui surm."








Hansjörg Schneider "Liviuse juhtum"
"Hansjörg Schneideri raamat oli huvitav juba sellepärast,et kuna Šveitsi kohta tean ma vähe, sain lisaks põnevale lugemiselamusele rohkem aimu selle riigi ajaloost ja rahvast."

Lars Kepler "Uneliivamees"
"Lihtsalt väga põnev krimilugu. Detailset vägivalda oli ehk natuke liiga palju …"










Jussi Adler-Olsen "Naine puuris" ja "Faasanijaht", Lene Kaaberbol "Poiss kohvris"
"Kaasahaaravad, põnevad aga samas ka hirmutavad kriminaalromaanid. Taani kriminaaluurijate igapäevaelu – teadmata kadunud inimesed, kohutavad õnnetused, võikad mõrvad."

Luc Bossi, Isabelle Polin "Leitud"
"Raamatu võib liigitada psühholoogilise põnevusromaani valdkonda, sest põnevust jätkub viimase leheküljeni ja juba näiliselt leitud lahendus jääb viimaks ikkagi küsimusena õhku. Ootamatute pööretega sündmustik hoiab sind lugemise vältel kammitsais ja võid sinna jääda veel kauemakski, sest lahendust justnagu polegi."







S.E. Green "Tapjainstinkt"
"Lugu pealtnäha tavalisest teismelisest, kelle salakireks on sarimõrvade uurimine. Noortele mõeldud põnev raamat, mida päris teismelistele siiski soovitada ei julge."

Kommentaarid