Otse põhisisu juurde

Parimad raamatud 2013

Taas valisid Lääne-Virumaa Keskraamatukogu töötajad välja parimad möödunud aastal ilmunud raamatud. 

Konkurentsitult osutus lemmikuks Andrus Kivirähki romaan "Maailma otsas". 

Teisele kohale jäi Jojo Moyes’i "Mina enne sind" ja kolmandale Kristiina Ehini "Paleontoloogi päevaraamat". 

Esikolmikust kaks raamatut on eesti autorite looming, selle üle avaldasid heameelt ka meie raamatukoguhoidjad, et on ilmunud häid eesti kirjanike raamatuid, mida lugejatele soovitada ning arvati, et need raamatud on väärt olema ka iga eestlase koduses raamatukogus.

Järgneb valik hindajate kommentaaridest esikolmikule.

Andrus Kivirähk "Maailma otsas" räägib lihtsate tallinlaste igapäevaelust, kus justkui ei toimukski väga midagi, samas on kogu tegevus kirja pandud humoorikas võtmes, mis teeb lugemise nauditavaks ning huvitavaks.
"See on justkui lihtsa elu ülistus, mis on karikatuurseks venitatud. Huvitavad tegelased ja ladus jutt." 
"Väga mõnus, lahe, kuulan raadiost Juurt ja Kivirähki, lugedes tuli kohati Kivirähi hääl selgesti kõrvu, kui ta kohati emotsioonitult midagi naljakat räägib, täpselt nii meie asjad ongi."





Jojo Moyes’i "Mina enne sind" on leidnud kajastust ka meie blogis. Raamat jutustab naisest, kes hakkab tööle halvatud mehe hooldajana.
"Algas nagu iga teine ajaviiteraamat, kuid hiljem ei suutnud käest panna. Ei mingit happy endi, teema aktuaalne, inimlik. Iga raamatu või filmi peale nutma ei hakka, see raamat aga oli lõpus paras pisarakiskuja…" 
"Väga hea raamat, inimsuhted ja vabasurm, paneb mõtlema ka peale lugemist." 

Kristiina Ehini "Paleontoloogi päevaraamat" on ilmunud sarjas Aja lugu ning sellest on varem juttu olnud siin. Kristiina Ehin kirjutab oma lapsepõlvest, kooli- ja noorusajast.
"Suure soojusega kirjutatud lugu oma lapsepõlvest, noorusest koos perekonnaga."





Kommentaarid