Otse põhisisu juurde

Kunstiraamatud: "Evi Tihemets", "Miljard Kilk", "Ivo Lill", "Kaido Ole 3/4"

Lugegem hiljutisi kunstiraamatuid! Tapalt pärit graafiku, raamatu- ja maalikunstniku Evi Tihemetsa elu ja loomingu on tüsedasse ülevaatealbumisse kogunud Vappu Thurlow. Evi Tihemets on tuttav mitme põlve kunstisõpradele alates 1960-ndaist aastaist. Kellel tollastest lastest ei oleks silme ees “Lumekuninganna” või “Metsluikede” illustratsioonid. Tema teostes on rahvuslikkust, värve ja monumentaalsust. 


Põlvkond noorema maalikunstniku Miljard Kilgi teoste ülevaateraamatu on kokku pannud galerist Piia Ausman. 1970-ndate lõpul tuli ta välja hüperrealistlike heatujuliste maalidega “Lets´go!”, “Köögis” (vanaema ja pannkookidega), “Hotellid” (Rock Hotel koos Olümpia ja Viruga). Tänapäeval oleks nagu eluraskused ta kätte saanud: maalidel kobrutavad vihased elukad. 
                                                                                            
 
Eesti klaasikunsti klassik Ivo Lill on meie seast juba kahjuks lahkunud

(1953-1919). Terve tema elu ja perekond (õde näitleja Mari Lill, tütar ooperilaulja Juuli Lill) oli värviline nagu ta loomingki. 

500-leheküljeline “Kaido Ole ¾” on põnev raamat. Kaido Ole on produktiivne kunstnik, kel kunstiteoseid ilmub kui Vändrast saelaudu. Klassika on tema suure ümmarguse peaga mehikeste seeria (meenutavad Mark Kalev Kostabi ümaramaid inimesi) ja lasteraamatutessegi sattunud lõika ja kleebi segatehnikas lõbusad tegelased. Viimasel ajal on ta kindlasti ka ise oma maalidel kujutatud – eks see näita vanusega lisandunud enesekindlust.


Soovitab Leelo

Kommentaarid