Otse põhisisu juurde

Mis värvi on töö? : karjäärimuutja käsiraamat

Karjäärinõustaja Monika Larini raamat pakub tuge tööelus muutuste tegemiseks. Autori sõnul on erinevatel eluperioodidel erinevad nii meie ootused tööle kui ka see, mis meil endal pakkuda on. Uut tööd otsides kiputakse pigem nägema oma puudusi ja unustatkse ära tugevused. Samas ei alustata enamasti nullist. Elukogemus, teadmised ja oskused tasub enda kasuks tööle panna. Varasem tööperiood annab alati juurde tarkust, osavust ja suhteid, mida uuel alal kasutada.

Muutused ja tundmatud olukorrad kipuvad põhjustama hirmu ja ebakindlust, samas võivad olla ka vajalikud, arendavad ja huvitavad. Ärevust tööintervjuul saab leevendada mõeldes endast samuti kui valijast. Nii nagu tööandja vaeb kandidaadi sobivust, kaalub ka kandideerija organisatsiooni sobivust enda jaoks. Tasub jälgida vastaspoolel istujate käitumist, omavahelist suhtlemist ja üldist õhustikku, samuti ka reaktsioone oma küsimustele. Ei olda ju eksamil, ega pea keskenduma ainult oma vastustele.

Raamat pakub erinevaid karjäärilugusid ja mõtteharjutusi endas selgusele jõudmiseks, et uute alguste ja võimaluste üle aru pidada.

Kommentaarid