Otse põhisisu juurde

Dave Kindred "Ilma traagikata: vanaisa püüd leida sõltuvusele kaotatud poissi"

"Armastasin oma pojapoegi arulagedalt, küllap seepärst, et oma pojaga jäi see tegemata ja nüüd sain teise võimaluse. Ehk võisin nüüd oma armastust näidata, nii et mu poeg märkaks ja oleks õnnelik, et olen ta isa ja armastan ta poisse nii, nagu ma teda kunagi ei armastanud." 
Jared ja Jacob olid kaksikud. Jacobist sai lennukimehaanik ning Jaredist sai Goblin*. Goblin oli tema rändurinimi.  18-aastaselt alustas Jared ohtlikku ja ebaseaduslikku kaubarongidega rändamist Ameerikas, igapäevaseks kaaslaseks aina suurenev kogus alkoholi. Tal oli küll kodu ja pere, kuid ta valis kodutu elu, valis mustuse ja vaesuse. Viie aastaga läbis Jared rongiga nelikümmend tuhat kilomeetrit. 25-aastaselt ta suri. Mis läks valesti? Miks ta sellise tee valis? Sellele püüabki vastuseid leida tema vanaisa, kes rekonstrueeris rännukaaslaste abil sõltuvusele kaotatud pojapoja elu.
Dave Kindred on Ameerikas tunnustatud spordiajakirjanik ning kohati tundubki raamatut lugedes, et tegemist on justkui  reportaažiga, millest õrnalt kumab läbi armastus, mure ja hoolivus oma lapselapse pärast, kuid minu jaoks ka mõistetamatu leppimine Jaredi valikutega. Dave Kindredi jaoks on raamat, justkui püüd leida lunastust, kirjutada läbi leina,  samuti Jaredi emale ja vennale antud lubadus jutustada tema lugu võimalikult ausalt- ilma igasuguste filtriteta.

*Goblin- keskajast pärit Euroopa rahvajuttudes esinev üleloomulik olend, müütiline elukas.

Kommentaarid