Otse põhisisu juurde

Kaia Raudsepp ''Nähtamatu tüdruk''

Kaia Raudsepp on Võrumaalt pärit kirjanik, kes 2018. aastal lõpetas Tartu Ülikooli infokorralduse eriala, spetsialiseerudes raamatukogundusele. Praegu elab Tartus ja töötab tugiisikuna. „Nähtamatu tüdruk” on tema esikromaan.

Raamatu peategelane Lena on gümnaasiumi viimases klassis õppiv noor tüdruk, kes armastab matemaatikat ja sudokusid, kuid mitte rääkimist. Üksindust, mitte sõprust. Madala enesehinnangu tõttu on ta veendunud, et just üksindust ta vääribki. Tal on tihti raske olla just tema ise, eriti siis, kui ta endale väga ei meeldi. Ta peab end nähtamatuks tüdrukuks, keda pannakse tähele ainult siis, kui tema kallal saab nöökida. Mõned inimesed on aktiivsed ning armastavad tähelepanu, kuid Lena oli sellele täielik vastand. Miks keegi peaks tahtma olla sõber kellegagi, kes saab vaevu sõna suust? Keegi, kes on nii saamatu. 

Kõik see kummitab teda ööd ja päevad, kuni Lena kohtab üht julget ning pisut kangekaelset noormeest ja ta seetõttu end läbi poisi defineerima hakkab. Tema senine arusaam elust lööb vankuma. Miks poiss temaga suhelda tahab? Mis on sõprus? Mida see tähendab? Kas Lenal on üldse kedagi vaja, et elus läbi lüüa?


Kommentaarid