Otse põhisisu juurde

Dolores Aveiro "Vapper ema"


Valges sarjas ilmunud “Vapper ema” on raamat “kõigile, kes armastavad oma lapsi”- nii on kirjas tiitellehel.

Dolores Aveiro on meile tuntud kuulsa jalgpallur Ronaldo emana.
Autor Dolores Aveiro jutustab oma loo.
Lugu kannatustest, armastusest ja võitlusest.
Kaunil Madeira saarel sündinud paljulapselise pere tütre Dolorese elu on algusest peale ränk. Viieaastaselt kaotab tüdruk haiguse tagajärjel ema. Varsti võtab isa uue naise, aga sinna perre ei mahu enam kõik lapsed. Uuel emal oli viis last, seega veel viis last perre juurde võtta osutus uue ema jaoks liiast. Isa viis oma tütre Dolorese ja väiksemad lapsed lastekodusse. Alandus, nälg ja väärkohtlemine sunnib väikest tüdrukut põgenema lastekodust, kuhu jäävad maha ta väiksed õed-vennad.
Korduvad põgenemised lastekodust ja sinna tagasiviimised tekitasid aina mässumeelsust tütarlapse hinge. 9-aastaselt võitles tüdruk end lastekodust välja, lootes isa juures perekonda naasta. Kuid kasuema ei soovinud sellist kasutütart. Loodetud õnne ja armastust peres ei saabunud. Elu kulges nagu klassikalises muinasjutus võõrasema ja kasutütre vahel. Isa armastas napsutada ja ei hoolinud lastest.
Et vabaneda mässumeelsest Doloresest, veeti ta jõuga vaimuhaiglasse, kuigi tal polnud mingit füüsilist ega vaimset puuet, oli ainult tahe elada armastavas perekonnas.
Alustades noorelt iseseisvat perekonnaelu, jätkub raskuste jada. Aga Dolores teab, et suudab hoida ja armastada oma nelja last.
Ületades vägivalla, alanduse, raske haiguse, võib naine nüüd olla auga uhkeim ema. Perekonna edasisest käekäigust, eelkõige noorima poja saavutustest võib lugeda raamatust  Balague, G. “Cristiano Ronaldo : elulugu ”.

Kommentaarid