Otse põhisisu juurde

Urmas Vadi "Neverland"

Tõelist lugemiselamust pakkunud raamat, mida siiralt julgen soovitada. 
"Neverland" on ühtaegu väga argine ja samas ootamatul moel müstiline teos. Raamatus toimetavad tavalised inimesed, igaüks omamoodi ja kuidagi nii tuttavad: keskeakriisis tuim ja igav eesti mees, kes ei mõista, millest ta naisel puudus on, padupatriootlik ja komplekside küüsis eestivenelane, vananev näitlejanna, eneseteostust ja mõistvat meest ihalev naine. Kõik nad on rahulolematud, ebakindlad ning tunnevad end kõrvalejäetuna. 
Oma tegudes tahavad nad kõige paremat, teha asju õigesti aga… (meenub ütlus, et põrgu tee on sillutatud heade kavatsustega). Pole sugugi lihtne saada kaasinimeste poolt mõistetud, teineteisest möödarääkimine ongi üks põhiteema. Kogu aeg kukuvad asjad välja hoopis teisiti, kui oleks soovinud. Kuigi olukorrad on koomilised, hakkab vahepeal tegelastest lausa kahjugi! 
Fantaasiategelaste puhul, nagu mäger ja Hakklihamaa kuningas, ei saagi täpselt aru kas tegemist on tegelaste hallutsinatsioonidega või millegi muuga, kuid ega see polegi ilmselt oluline ja arusaamiseks mõeldud. Igal juhul mõjuvad need üksjagu jaburad tegelased üllatavalt ja väga meeleolukalt. 
Raamatut on siin blogis 2017. aasta kokkuvõttes varemgi mainitud.

Kirjastus Kolm Tarka, 2017

Kommentaarid