Otse põhisisu juurde

Ave Nahkur "Meie küla eided La Gomeral"


Ave Nahkur kirjutas „Minu”-sarja moodi raamatu „Meie küla eided La Gomeral : Üks muhe reisiraamat”, aga sel on mitmeid eeliseid. Esiteks suurem formaat, kallim köide, seisab laua peal lahti. Teiseks, fotod on tekstis õige koha peal, loed ja kohe vaatad pilti. Ja fotosid on palju: väikestest detailidest ja suuri panoraamseid, kust nagu Google Mapsist saab näpuga mööda tänavaid või peenravahesid järge ajada. Ja lisaks veel meie-küla-eitede stiilis rõõmsad joonistused.
Üks fotode autoreid Piret Pakler nendib: „Seda tüüpi inimesed mulle meeldivad – vahetud, natuke hullud ja ühiskonna norme trotsivad. Ave ei lase end niivõrd juhustest kanda, vaid haarab neist ise innukalt kinni. Kola kaelast ära, pugeda koos Imre ja kribu külakrantsi Milviga pisikesse Toyota Yarisesse, kimada ühe hingetõmbega diagonaalis läbi Euroopa, sealt laevale ja potsatada Kanaari saartele – see on väga Avelik!” Ja kohapeal nautida kõike, mida pehme kliimaga La Gomera pakub: soe ujumisvesi, tihedalt erinevaid matkaradu, metsas kasvavad puuviljad ja söödavad taimed. Ise usinalt hispaania keelt, saare kombeid ja ajalugu tudeerides ja kohalikega suheldes. Kõikvõimalikud äpardused ei peata eestlasi, kes lõpuks päikese kätte jõudsid. Pere ülalpidamiseks otsustati majutust pakkuma hakata.
Raamat lõpeb kutsega puhkust veetma ja täpse eesootava päevaplaaniga. No kes ei tahaks peale sellist üksikasjalikku ahvatlust minna! Aga mõnus niisamagi lugeda.

Kommentaarid