Otse põhisisu juurde

Liina Metsküla "Nutika reisimise ABC"

Liina Metsküla raamat sattus mulle kätte juhuslikult, peale põgusat sirvimist leidsin, et ma tahan seda kindlasti lugeda.
Raamat on ülesehituselt loogiline. Esimeses peatükis jagab autor muuhulgas soovitusi, miks üldse reisile minna, millal reisile minna, kust osta lennupileteid, mida silmas pidada reisikindlustuse tegemisel, kuidas valida majutus. Kasutan sõna "muuhulgas" seetõttu, et käsitletavaid teemasid on tõesti väga palju, siin väljatoodu on vaid väike osa. Teisest peatükist võib leida soovitused, kuhu võiks reisida. Inimeste eesmärgid, ajalised ja rahalised võimalused on ju erinevad, seega ei sobi iga sihtkoht kõigile. Välja on toodud näiteks odavad sihtkohad nii Euroopas kui väljaspool Euroopat, ägedad rannareiside sihtkohad ja palju muud. Kolmas peatükk keskendub üksi reisimisele. Autor kirjeldab üksinda reisimise plusse, miinuseid ja ohtusid. Neljandast peatükist võib saada aimu, millele pöörata tähelepanu pikalt reisides, alustades lähedastele plaanist teatamisest ja rahaga majandamisest kuni koduigatsuseni.
Meeldis, et autor ei keskendu vaid enda kogemusele, vaid vahele on pikitud ka teiste reisilugusid. Viimane peatükk keskendub erinevate inimeste välismaal elamise/töötamise kogemustele.
Algajale reisijale on raamat kindlasti heaks abimeheks, sest ise ju kõige peale ei pruugi tulla, millega reisi planeerimisel arvestama peab.
Hoiatus: lugedes võib tulla vastupandamatu soov kusagile minna, eriti kui hinges on reisihimu juba varem kummitamas.

Kommentaarid