Otse põhisisu juurde

Tõnis Tootsen "Esimene päev"

 „Esimene päev“ on raamat, mis esimest korda siin blogis annab põhjust kommenteerida pigem vormi kui sisu. Viimase juurde pole tõtt tunnistades veel jõudnud ning pole päris kindel, kas sirvimisest kaugemale kunagi üldse jõuan. 

Väljanägemine on kauavalminud teosel tõesti muljetavaldav. Raamat näeb välja kui kunstiteos. Kaanelgi ütleb autor, et iga eksemplar on läbinud tunniajase järeltöötluse. Tõepoolest, raamatule on lisatud kõiksugu põnevaid vidinaid – järjehoidjaks padrunikest, käsitsi kleebitud detailid (nt autori foto tagakaanel), kõrvetatud servadega raamatulehed, tempel ja allkiri dokumendil jpm. Kahte täiesti ühesugust eksemplari ei leiduvat.

www.rahvaraamat.ee/ 
Kuigi raamat on tõesti väga ilus ja kunstipärane, teeb kirjastiil ja mõned suri-muri mustal taustal leheküljed lugemise pisut raskeks ja takistavad tekstile keskendumist. Loodetavasti on sellega nii, et rohkem lugedes silm harjub.

Et raamatu sisust pisut aimu anda jagan siinkohal raamatu annotatsiooni ning loodan, et mõne aja pärast saame seda täiendada mõne omapoolse kommentaariga isiklikust lugemiskogemusest. 

www.rahvaraamat.ee/

„Esimene Päev“ on käsitsi kirjutatud ja rikkalikult illustreeritud filosoofiline fantaasiaromaan Eesti elust anno Domini 2034. 

Meeleheitel teeline on läbi kaosesse kaduva riigi riismete jala Revaliasse rännanud, lootes leida – nagu me kõik – Midagi Paremat. Kas leitu väärib paigale jäämist ja kodukülla ootama jäänud ema kohale aitamist? Eesti kohale ehitatud Kupli all tiksub aeg vägevate ja võrdsete vastasseisude priginal ning valguse hääbudes ähmastuvad piirid punktiirideks. Maailm ähvardab kokku sulada...

Kommentaarid