Otse põhisisu juurde

Johan Theorin "Öine lumetorm"


http://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/707/132/thumbnails/view/b07f85473c441541c3262b3c456ef4143c2da935/%C3%B6ine-lumetorm.jpg

2008. aasta Rootsi parimaks krimiromaaniks tunnistatud raamat on põnev algusest lõpuni. Raske on öelda, kas peategelane on Angerjatipu härrastemaja Ölandi saarel või selle elanikud. Või hoopis saar ise, kus talviti möllavad lumetormid on aegade jooksul mõjutanud nii maja kui inimeste elusid ja saatuseid.

Toimuvad ka kuriteod, kuid õnneks ei kirjeldata neid viimase aja põhjamaade krimiromaanidele omasel väga võikal moel. Ometigi hoiavad pingeid üleval nii kamp suvilarüüstajaid, Angerjatipu härrastemaja perenaise Katrine salapärane surm kui kõhedust tekitavad kummituslood selles vanas, paljude tragöödiate tunnistajaks olnud majas.

Ja saatuslik lumetorm ei jää ka tulemata...

Ajakirjade Kirjastus 2015

Kommentaarid

  1. Põnev ja veidi kõhedust tekitav raamat, mida raske käest ära panna enne, kui raamat loetud.
    Lisaks korralikule krimiloole lisab raamatule põnevust juurde tegevuse keskmes olev Angerjatipu härrastemaja ning kaks tuletorni, mis aja jooksul paljude inimeste elusaatuse juures rolli mänginud. Paratamatult tekitas raamatu lugemine küsimuse, kas üldse teinekord tahakski teada mõne maja lugu, millega ise seotud oleme?
    Ja kogu raamatu keskmes on muidugi ka meri, mis eestlastelegi tuttav peaks olema - ilus ja hirmutav, ohtlik ja ettearvamatu.

    VastaKustuta

Postita kommentaar