Otse põhisisu juurde

Parimad raamatud 2013: ilukirjandus

Lääne-Virumaa Keskraamatukogu töötajate hinnangul parimate 2013. aastal ilmunud raamatute esikolmikust saab lugeda siit, aga kuna ilukirjandusest mainiti veel korduvalt ära mitmeid häid raamatuid, siis tuleb nendest eraldi postitus.

Mitme inimese poolt märgiti ära Alan Bakeri "Djatlovi kuru":
"Eelmise sajandi kõige müstilisema kadumisloo põhjal on ulmepõneviku kirjutanud briti ajakirjanik Alan Baker ja kelle muu kui ajakirjaniku silmade läbi. 9 noort matkajat kaovad ning leitakse tapetuna ning selgitamatute vigastustega kaugel Uuralites, ainsana jääb ellu matka alguses terviserikke tõttu tagasi pöördunud Juri Judin. Raamatus on paralleelselt mitu lugu- faktidel põhinev matkajate ning hiljem oma kaaslastega sama matka läbinud ajakirjanik Viktor Strugatski lugu. Nii nagu Judingi jääb reisiseltskonnast ainsana ellu Strugatski. Ta viiakse hullumajja, kus psühhiaater Anatoli Baskov peab välja selgitama, kas tegemist on hullu või mõrvariga. Raamatu põhjal on õuduspõneviku Devil’s Pass lavastanud soome filmirežissöör ja produtsent Renny Harlin."
"1959. aasta traagilised sündmused Uuralites on seniajani jäänud mõistatuseks. Raamat annab päris hea ülevaate toimunud sündmustest ulmelises võtmes. Kuigi ei tea, mida uskuda ja mida mitte, on raamat algusest lõpuni pinget pakkuv ja ülipõnev."

Viktoria Ladõnskaja "Lasnamäe valge laev", ilmus sarjas Aja lugu. Selle kohta öeldi:
"Autori lapsepõlve ja nooruse kodukoht. Eestlaste ja venelaste erinevusest ja sarnasusest ja nende kooseksisteerimise võimalikkusest."
"Väga huvitav lugemine, kuna olen ise terve lapsepõlve Lasnamäel veetnud, siis teadsin neid olukordi ja ka inimesi, kellest autor kirjutas."
Sellest raamatust on siin blogis varem juttu olnud siin.

Jari Tervo "Layla" (ilmunud sarjas Moodne aeg):
"Hoogne, filmilikult põnev, Euroopa Liidu pahupoolt käsitlev romaan, mis pakub lugemisrõõmu igale heast soome huumorist lugupidajale."

Samuti kiideti J.K. Rowlingu raamatut "Ootamatut võimalus":
"Selle lugemise jaoks tuleb võtta aega, aga see tasub ennast ära. Rowling paiskab oma idealistlikud Harry Potteri fännid karmi, rõvedasse, kuritegelikku maailma, kus ei ole armastust ega ideaale. See raamat hoiatab teismelisi täiskasvanute maailma ohtlikkuse eest ja püüab neid panna läbi nägema inimeste valelikkust, müüdavust, omakasu, saamahimu, vägivaldsust jne."

Kommentaarid