Otse põhisisu juurde

Alek Wek "Alek: minu elu Sudaani põgenikust rahvusvaheliseks supermodelliks"

Raamatus jutustab oma loo Sudaanist pärit supermodell Alek Wek. Ta räägib oma keerulisest lapsepõlvest supermodelliks saamiseni.

Alek tähendab "mustakirju" lehma, mis on Sudaanis levinumaid ja armastatumaid lehmatõuge. Aleki rahvas dinkad, peab seda oma õnne sümboliks.

Tüdruk kasvas Waw´ väikelinnas keskklassi perekonnas. Ta sündis oma perre seitsmenda lapsena üheksast. Isalt päris tüdruk pikkuse ja emalt naeratuse. Vanemad panid suurt rõhku laste haridusele. Aleki kodus polnud elektrit, sisekäimlat, rääkimata telekast ja köögimasinatest. Tüdruk aga ei kurtnud kunagi ja oli oma eluga rahul.

Sudaan on alati jagunenud islami araabia põhjaosaks ning animistlikuks ja kristlikuks lõunaks. Need pooled ei saa omavahel läbi ning põhi on püüdnud alati lõunat endale allutada.

Kui tüdruk oli 8aastane saabusid Waw´sse sõjaväeautode kolonnid ning miski polnud enam kunagi endine. Perekond üritas võimalikult normaalselt edasi elada, kuid peagi selgus, et pole muud võimalust kui põgeneda. Ühtäkki leidis Alek end suurest Londonist. Ta pidi harjuma oma uue eluga.

19aastasena jäi Alek silma modelliagentuuri esindajajatele. Temast sai edukas modell. Oma edus ei unusta ta kordagi oma päritolu ning aitab sealseid inimesi, kes kannatavad nälja all.

Soovitab Kristiina

Kommentaarid