Otse põhisisu juurde

Mercedes Merimaa "Minu tee taimede väeni"

Tallinn, Menu Kirjastus 2010

Mugav, tarbijalik eluviis on kasvatanud inimesed ootama, et taimed toodaks koju kätte või veel hullem: et ka toit oleks valmis tehtud. Igal inimesel on võimalik sõita maale, seal pääseb ligi toidule, mis aitab inimest paremini kui see, mida saab turult, poest või apteegist. Looduses leidub toitu külluses, tuleb vaid õppida tundma, mis kõlbab süüa.

Autor julgustab meid vastu võtma kõike head, mida loodus pakub. Taimed ei tee meie eest midagi ära, kuid aitavad hoida tervise korras ja tuju hea. Eestis kasvab palju taimi. Nad on kõigile kättesaadaval, nende juurde minekuks pole vaja palju aega. Oskaks vaid inimene näha, kuidas taimeriik on meie tulekuks valmistunud väga rikkalikuks, et katta inimesele kõige külluslikum toidulaud.

Taimed on vajalik ja mõistlik igapäevane toit. Nad on nii ravim- kui ilutaimed ning lihtsalt head kaaslased. Igast kliimavööndist leiab laia valiku taimi toidulauale, oleneb ainult inimese põikpäisusest, kui palju ta tahab kasutusele võtta kui ravimtaimed. Me ei pea pöörduma taimeriigi väegevate poole ainult raskel ajal. Toidu eesmärk on olla võimalikult toitev. Kui inimene hoolib oma tervisest ja soovib, et toit teda tõesti toidaks, on tal palju valikuid.

Kevadine nurmenukk on rikas C-vitamiini poolest. Üks nurmenukuleht rahuldab täiskasvanud inimese päevase C-vitamiinivajaduse. Nõges, nurmenukk ja teised meie tavalised taimed sisaldavad C-vitamiini apelsinist mitu korda rohkem. Üks astelpajumari on väärt sama palju kui kümme apelsini. Meie maitsemeel sõltubki meie mõtlemisest ja harjumustest: kui avaralt suudame asjadele vaadata.

Raamatus on taimed jaotatud nelja aastaaja järgi. Varakevadised taimed, suvised taimed, sügisene küllus ja talvised toidud. Järgneb valik retsepte.

Veel on kevadeni aega, mõtle ja vaata, kas ostad poest pudeli cocat või avastad mõne taime.

Soovitab Urve

Kommentaarid

Postita kommentaar