Otse põhisisu juurde

Lionel Shriver "Suur vend"

Sari Moodne aeg

http://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/538/735/thumbnails/view/137e32810574dfc08565de1b384775954febbb23/suur-vend.jpg
Dieeditööstus on maailma ainus kasumlik äriharu, kus läbikukkujate protsent on 98.

See on raamat ülekaalulisusest, mis on nii ühiskondlik kui ka väga isiklik probleem.

Pandora on Fletcheriga abielus olnud 7 aastat. Tal on kaks toredat kasulast - mehe lapsed eelmisest abielust - ja suurepärane edukas rääkivate nukkude firma. Talle meeldib süüa valmistada ja süüa head toitu. Ta on viimaste aastate jooksul mõned kilod kaalus juurde võtnud. Tema mees on aga hakanud dieeti pidama, ennast treenima ja jalgrattaga sõitma. 

Pandoral on vanem vend, kes oli omal ajal tuntud jazz-pianist ja tegutsenud edukates ansamblites. Nad pole kohtunud neli aastat ja Edison avaldab soovi õele külla tulla. Kui nad lennujaamas kohtuvad, ei tunne Pandora venda ära, sest vend on kohutavalt paksuks läinud. Mis on juhtunud tema kunagise saleda ja stiilse vennaga? 

Edison ei ole viisakas ega meeldiv külaline. Ta kuritarvitab võõrustajate külalislahkust, lisaks sööb kohutavalt palju ja Fletcheril ei jää muud üle kui esitada Pandorale ultimaatum - kas vend või tema. 

Pandora otsustab siiski venda aidata. Algab aastane kaalulangetamise periood. See kulgeb üle kivide ja kändude, pea kohal ähvardav abielu katkemise oht. 

Raamat on kirjutatud hoogselt ja vaimukalt, kohati isegi huumoriga - kuivõrd on üldse võimalik nii tõsisesse probleemi huumoriga suhtuda. Autor küsib, kuivõrd me oleme võimelised aitama oma lähedast kaalu langetamisel. Kas üldse on võimalik päästa üht inimest tema enese käest? 

Head lugemist!
Soovitab Anne

Kommentaarid

  1. Nõustun Annega, väga hea raamat!
    Kirjanik on suutnud väga hästi käsitleda nii tundlikku teemat, millega tänapäeval on väga palju kokku puutunud.
    Ja milline lõpp... :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar