Otse põhisisu juurde

Amélie Nothomb "Sinihabe"

http://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/049/420/thumbnails/view/07288fb3ee9c6a38201f1df4e3f8c4f8e29b7e79/sinihabe.jpg
Belgia kirjaniku Amélie Nothombi raamatu pealkiri "Sinihabe" ei ole juhuslik kokkusattumus Perrault` samanimelise muinasjutu pealkirjaga. Ka selles raamatus on olemas  rikas ja kummaline majaisand, kelle juures juba kaheksa naist salapäraselt ära kadunud on. See kõik ei heiduta aga südikat Saturnine'i, kelle jaoks ihaldusväärne elamispind ainult 500 € eest  kuus kaalub üles kõik hirmuäratavad kahtlused.

Raamatus on olemas kõik see, mis haarab lugejat ja ei luba ennast enne käest panna, kui ootamatu lõpplahendus on käes. Eriti nauditavad ja säravad on dialoogid noore, julge ja haritud naise ning ääretult erudeeritud, andeka, kuid üksjagu kummalise hispaanlasest majaperemehe vahel nende ühiste suud-vett-jooksma-ajavatel söömaaegadel uhkes Pariisi villas. 

Amélie Nothomb on tänapäeval üks hinnatumaid belgia kirjanikke, kellel on eesti keeles ilmunud veel kolm raamatut:  "Jumala lapsepõlv", "Jahmatus ja värinad", "Armastuse sõda". 

Raamat ilmus Tänapäeva kirjastuse Punase raamatu sarjas 2013. aastal.

Kommentaarid

Postita kommentaar