Otse põhisisu juurde

Mihkel Truman „Hull teadlane: vastused laste igasugustele küsimustele”

https://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/797/789/thumbnails/big/51c6865c5aed00eeaa2503b446ed8a5289e26460/hull-teadlane-vastused-laste-igasugustele-k%C3%BCsimu-stele.jpg
Mihkel Trumani „Hull teadlane: vastused laste igasugustele küsimustele” on üks igati tore eestimaine aimeraamat.
 
Laste sõber Hull Teadlane toimetab Tartu Ülikooli muuseumis, teeb igasuguseid katseid ja eksperimente ning vastab lapsi huvitavatele küsimustele.
 
Hullu Teadlase lood on kirja pannud Mihkel Truman, kes põhjendas oma vajalikkust sellega, et kuna Hullul Teadlasel on alati palju tegemist ning ta on loomu poolest ka üsna püsimatu, siis teadlasel endal kirjutamiseks aega ei jäänud.
 
Raamatust leiab laps küsimused universumi, looduse, inimese elu ja teiste huvitavate teemade kohta. Kirjeldatud on erinevaid katseid, keerulisemad on teostamiseks koos täiskasvanuga. Palju on naljakaid pilte Hullust Teadlasest endast (need on joonistanud Andres Varustin), samuti hulgaliselt fotosid ning jooniseid.
 
Raamat on ilus, terviklik, loogilise ülesehitusega ja erineb tõlkeraamatutest, mis on sageli väga sarnased ja kust seda iva, mis igas raamatus peaks peituma, teinekord ei leiagi.

Kommentaarid