Otse põhisisu juurde

Indrek Hargla „Raudrästiku aeg”

https://www.rahvaraamat.ee/images/products/000/750/168/thumbnails/big/48d0039ecf7bf353f3e2321f134d5b986f66da16/raudr%C3%A4stiku-aeg.jpg
„Raudrästiku aeg” on üks hoogne lugu, mis paneb filmilindi peas kerima. Ulmelise kriminaalromaani tegevus toimub alternatiivajaloolises Eestis umbes tuhat aasta tagasi.
Mind köidab Indrek Hargla stiil. Ta suudab oma sügavad taustateadmised ajaloost valada lihtsasti loetavasse ladusasse vormi. Tõsi küll, „Raudrästiku aeg” erines pisut varem ilmunud apteeker Melchiori lugudest, mis olid kahtlemata oluliselt ajastutruumad. „Raudrästiku aeg” kujutab küll Eesti muinasaega, kuid on igas mõttes puhas fantaasia ainuüksi seetõttu, et sellest ajast ei teatagi kuigi palju. Raamatus kirjeldatud Eesti eriti helge paik ei olnud – valitses vägivald, ebausk, patriarhaalsus ja harimatus.
Igal juhul on põnevad kirjeldused, huvitavad nimed (peategelane Koiola Aotõiv), tegelaste taust ja muu elu-olu sama huvitavad kui need võikad roimalood, mida peategelane raamatus lahendab. Tegelikult huvitavamadki.

Kommentaarid