Otse põhisisu juurde

Vanessa Diffenbaugh "Lillede keel"

http://www.apollo.ee/media/catalog/product/cache/1/image/530x751/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/E/9/E9789985325551_1.jpg
Sammal on valitud emaarmastuse sümboliks, sest nagu seda liiki armastus, soojendab see südant, kui seisame silmitsi talveaja katsumustega ja suveaja sõbrad on meid hüljanud. 

Victoria Jones on jäänud ilma emaarmastusest ja kaotanud usu inimlikku headusesse. Tal puudub usk lähedusse ning rännates ühest kasuperest teise tema haavad aina süvenevad. Sattudes Elizabethi juurde saab Victoria tunda kodusoojust ja hellust, mis algul teda hirmutab. Hirm kaotada ka see hea inimene ei lase noorel tüdrukul aru saada, et talle pakutakse kodu, mis tähendab vastastikkust, mõistmist ja usaldust. Tütarlapsel on raske alluda korrale ja unustada kurjus, mis tundub talle hoopis kaitsjana. Elizabeth õpetab Victoriale tundma lilli, nende ilu ja omapära ning seda, et tundes lilli, saab nendega inimestele head teha. 

Victoria põgeneb aga veelkord ning kohtab lillepoe omanikku, kes pakub talle tööd. Victoria võtab töö vastu. Pannes oma oskused, teadmised ja tunded lilleseadesse, hakkab väikest lillepoodi saatma edu. Tellimusi esitades nõutakse, et need täidaks just Victoria. Tänu lilledele kohtub neiu ka Grantiga, kuid nende suhe on heitlik. Suures ahastuses loobub Victoria isegi oma väiksest tütrest, lootes et viimase elu ilma emata parem. 

Kuid tänu lillede keelele jõuab noor naine peagi arusaamiseni, et ema, kodu, perekond ja üksteise mõistmine väärivad elamist ning ta hakkab oma sünget minevikku unustama. 

"Lillede keel" on väga liigutav ja lummav romaan, soovitan seda lugeda. 

Vaata ka Samantha Gray raamatut "Lillede salakeel" (Varrak 2012) 

Soovitab Urve

Kommentaarid